Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 1958 yılında 2 derslik ve 1 lojman ile Hatun Köyü ilkokulu olarak eğitim- öğretime başlamıştır. 1973 yılında 3 derslikli 2. bina ile öğrenci WC’leri yapılmıştır.

1984 yılında ana binanın 2. kat ilavesi ve 2 adet lojman yapılarak hizmete açılmıştır.

Okulumuzun adı, açılış tarihinde yerleşim yerinin köy statüsünde olması nedeniyle Hatun Köyü İlkokulu adını almıştır. 1987 yılında Karaağaç belde belediyesinin kurulmasından sonra Belediye Meclisi’nin almış olduğu karar gereği, yerleşim biriminin adı Cumhuriyet Mahallesi olarak değiştirilmiş ve okulumuzun adı Karaağaç Hatun İlkokulu olmuştur. 4306 sayılı kanun kararın yürürlüğe girmesiyle 8 yıllık İlköğretim Okuluna dönüştürülmüştür. 4+4+4 yeni eğitim sistemiyle okulun adı tekrar Karaağaç Hatun İlkokulu olmuştur.

2013 yılında hayırsever Zeynel-Vidat Kırmızıoğlu tarafından 8 derslikli bina yapılmış ve okulun adı “Zeynel-Vidat Kırmızıoğlu” olarak değiştirilmiştir.